دانلود کتاب جمعیت شناسی شهرستان تکاب

ساخت وبلاگ

معرفی کتاب جمعیت شناسی شهرستان تکاب

کتاب جمعیت شناسی شهرستان تکاب نوشته‌ی نادر براتی، نحوه توزیع، ساختار و روند تحولات جمعیت شهرستان تکاب را با توجه به موقعیت جغرافیایی و تغییرات سیاسی بررسی می‌کند.

جمعیت امروزه بیشتر از هر پدیده دیگری یکی از عوامل برجسته ارتباط اجتماعی و فرهنگی است و همین علت  باعث رشد و توسعه اقتصادی گردیده است. در این پژوهش  سعی بر این بوده که بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده‌ی قبلی در منطقه توصیف کامل گذشته جمعیت شهرستان و نحوه توزیع و ساختار و روند تحولات جمعیت شهرستان تکاب با توجه به موقعیت جغرافیایی و تغییرات سیاسی که در طول تاریخ  اتفاق افتاده در جهت  شناخت و آگاهی جمعیت منطقه و رابطه آن با جنبه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی و سیاسی برای برنامه ریزی و آینده‌نگری جمعیت و پیامدهای آن بررسی شود.

در فصل اول کتاب ابتدا به بررسی کلیات پژوهش و با توجه به هدف اصلی آن  که به بررسی نقش جمعیت و ساختار آن در توسعه شهرستان تکاب می‌باشد اشاره شده در فصل دوم کتاب نسبت به معرفی منطقه مورد مطالعه از لحاظ جغرافیایی و تقسیمات کشوری و همچنین عوامل و شاخص‌های انسانی همچون زبان، نژاد و دین وسایر خصوصییات فرهنگی و اجتماعی بررسی به عمل آمده است. در فصل سوم کتاب با بررسی نتایج سرشماری جمعیت تکاب در سال‌های 1395، 1385، 1375 در مورد تقسیمات کشوری و پراکندگی اقوام و مذاهب در روستاها‌ی شهرستان تکاب و روند تغییرات و تحولات جمعیت و شاحص‌های مهم جمعیت از جمله سن، ازدواج و زناشویی، مرگ و میر، باروری، مهاجرت‌های صورت گرفته شده و اشتقال و دیگر موارد مهم جمعیتی که نقش اساسی در ساختار جمعیت شهرستان تکاب شهرستان تکاب داشته مورد بررسی قرار گرفته شده است.

در بخشی از کتاب جمعیت شناسی شهرستان تکاب می‌خوانیم:

زبان و گویش مردم تکاب در شهرستان تکاب نیز مانند کل استان، مردم به دو زبان آذری و کردی صحبت می‌کنند. البته لهجه آذری بسیار شبیه لهجه مردم زنجان است و غالبا در این مورد اشتباه صورت می‌گیرد. شاید این تشابه زبان و لهجه بدلیل ارتباط زیاد مردم تکاب با زنجان و داد و ستد روزافزون باشد که روی لهجه نیز به مرور زمان تأثیر فراوانی داشته است. ناگفته نماند نزدیکی شهر زنجان به تکاب در مقایسه با فاصله ارومیه با تکاب نیز در این مورد بی تأثیر نبوده است و مردم تکاب بیشتر برای کار اداری به ارومیه رفت و آمد دارند و بقیه اموراتشان معمولا با زنجان بوده است مردم تکاب از سه قوم و مذهب مختلف تشکیل شده است که دو سوم آن را شیعه‌ی ترک زبان و یک سوم نیز کرد زبان و با مذهب سنی هستند. و تعداد کمی نیز در سلک اهل حق بوده که رسم و آیین خاص خود را دارند. در این منطقه علاوه بر زبان ترکی و کردی زبان موصلانی و شرانی و زاخورتنی در تعدادی از روستاها رایج است

کلمات کلیدی: شهرستان تکاب، روستاهای تکاب، دانلود رایگان کتاب جمعیت شناسی شهرستان تکاب، دانلود pdf کتاب جمعیت شناسی شهرستان تکاب، شهرستان تکاب کجاست، گویش شهرستان تکاب، مردم شهرستان تکاب، جمعیت شهرستان تکاب، زبان مردم شهر تکاب، قدمت شهرستان تکاب،

کتاب سبز...
ما را در سایت کتاب سبز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی ketabsabz بازدید : 168 تاريخ : دوشنبه 23 خرداد 1401 ساعت: 19:33

خبرنامه