دانلود کتاب زعفران در اروپا

ساخت وبلاگ

کتاب زعفران در اروپا به قلم اسماعیل پورکاظم به معرفی و بررسی نکاتی درباره‌ی زعفران مانند نحوه‌ی آبیاری، کنترل آفات و انواع کودهای مناسب این گیاه و همچنین پرورش این گیاه در کشور‌های مختلف می‌پردازد.

زعفران از جمله گیاهان زراعی است که سابقه‌ای بس دیرینه در ایران و برخی کشورهای جهان دارد. گواینکه اخیرا سطح زیر کشت آن در جهان به تدریج نزول یافته است. زعفران اصولا گیاهی ادویه‌ای است که دارای کاربردهای دارویی، رنگرزی و بهداشتی نیز می‌باشد.

محصول زعفران به دلیل عدم بهره‌مندی از مکانیزاسیون کشاورزی و وابستگی شدید به نیروی انسانی دارای بهای قابل توجهی در بازارهای جهانی است. امروزه کشور ایران با وسیع‌ترین مزارع زعفران به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده محصول زعفران در جهان مطرح است ولیکن از نظر راندمان تولید محصول در واحد سطح و اهمیت دخالت در بازارهای جهانی دارای مشکلات عدیده‌ای است. آن‌چنان‌که کشورهای اروپائی از جمله اسپانیا با تولید کمتر از 10 درصدی متولی حدود 90 درصد بازارهای جهانی زعفران نظیر: عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایالات متحده آمریکا هستند.

مطالعه مطالب کتاب حاضر می‌تواند به نحو بارزی برای راهنمایی تولیدکنندگان، صادرکنندگان و علاقمندان مقوله زعفران مفید واقع گردد و به آن‌ها در حل مسائل مطروحه مساعدت نماید تا گامی دیگر در مسیر سربلندی ایران همیشه سربلند برداشته شود.

در بخشی از کتاب زعفران در اروپا می‌خوانیم:

روش‌های آنالیز میکربی زعفران

جزئیات بررسی میکروبیولوژیکی محصول زعفران در استاندارد جهانی 2003 3632 ISO / TS تشریح نگردیده است لذا آنالیز میکربی زعفران به صورت کشوری و به شرح زیر صورت می‌گیرد:

1. اسپانیا: دستورالعمل‌های کشور اسپانیا مبتنی بر "مقررات تکنیکی سلامت" یا "Technical Health Regulation) "RTS ) برای تیمار، توزیع و بازاریابی ادویه‌ها از جمله زعفران تاکنون به صورت استاندارد در نیامده‌اند. بر طبق مقررات "RTS"، بالاترین میزان مجاز حضور میکروارگانیزم‌ها و توکسین‌ها به شرح زیر تعیین گردیده‌اند:

۱) "اشرشیا کولی" به میزان 1*101 کلونی در گرم (col/g)

۲) "سالمونلا" به حالت عدم حضور در ۲۵ گرم

۳) سولفیت کاهش‌دهندۀ "کلوستریدیا" به میزان 103*1 کلونی در هر گرم زعفران در شرایط غیر‌هوازی

2. یونان: روش‌های میکروبیولوژیکی که در یونان برای آنالیز محصول زعفران جهت تعیین ارگانیزم‌های کولیفرمی و تخمیری (اشرشیا کولی) به‌کار می‌روند، عمدتا مطابق با استانداردهای جهانی 4833 ISO، 7954 ISO و 2-16649 ISO می‌باشند.

3. ایتالیا: آنالیزهای میکروبیولوژیکی زعفران در منطقه "ساردینیا" ایتالیا در فواصل ۳۰، ۶۰ و ۹۰ روز پس از نمونه‌گیری برای تشخیص سرایت باکتریائی در طی مراحل نگهداری محصول زعفران انجام می‌پذیرند. در این روش ابتدا نمونه‌ای ۱ گرمی از محلول‌های دسیمال (دهدهی) همگن را جداسازی می‌نمایند سپس میکروارگانیزم‌های موجود در آن را شمارش می‌کنند.

کتاب سبز...
ما را در سایت کتاب سبز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی ketabsabz بازدید : 209 تاريخ : يکشنبه 6 آبان 1397 ساعت: 2:44

خبرنامه